✅ Alle A-merk producten

✅ Nummer 1 product vergelijker

✅ De beste product webshops

De ultieme gaming laptop gids

De ultieme gaming laptop gids

De wereld van gaming laptops kan nogal overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende aspecten om over na te denken voordat je een beslissing neemt. Hoeveel geheugen heb je nodig? Hoe krachtig moet de grafische kaart zijn? Wat is de beste schermgrootte? In deze blogpost zetten we alle belangrijke zaken op een rijtje om je te helpen bij het vinden van de perfecte gaming laptop.

Schermgrootte

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een gaming laptop is de schermgrootte. Dit heeft invloed op de algehele game-ervaring en kan variëren van 13 tot wel 17 inch. De keuze hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeur en de grootte van de laptop die je prettig vindt om mee te nemen. Als je de laptop voornamelijk thuis gebruikt dan is een groter scherm vaak een goede optie, maar als je veel onderweg bent dan is een compactere variant wellicht de betere keuze.

Grafische Kaart

Een goede grafische kaart is cruciaal voor een snelle en responsieve gaming laptop. De NVIDIA GTX-serie is momenteel de beste optie op de markt. Als je van plan bent om zware games te spelen of om te streamen dan raden we een laptop aan met minimaal een NVIDIA GTX 1060 of hoger. Zorg ervoor dat de grafische kaart van de laptop voldoet aan de eisen van de games die je wilt spelen. Wil je zelf een laptop samenstellen? Neem eens een kijkje bij BTO!

Geheugen en Processor

Het geheugen en de processor van de gaming laptop zijn ook belangrijke factoren om rekening mee te houden. Een goede processor zorgt voor optimale prestaties en voorkomt vertragingen tijdens het spelen. Kies voor minimaal een Intel Core i5-processor of hoger en minimaal 8 GB RAM-geheugen. Afhankelijk van het type games dat je wilt spelen, kan het nodig zijn om te kiezen voor 16 GB RAM-geheugen.

Opslag

De hoeveelheid opslag op je laptop is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je hebt voldoende ruimte nodig voor je games, video’s en andere bestanden. Een SSD is vaak de beste optie omdat dit type opslag veel sneller is dan een traditionele harde schijf. Kijk naar laptops met minimaal 256 GB SSD-opslag en eventueel een extra harde schijf voor extra opslagruimte.

Budget

De kosten van een gaming laptop variëren enorm. Je kunt al een goede gaming laptop vinden vanaf €800, maar voor de high-end laptops betaal je al gauw €2000 of meer. Het is belangrijk om een budget te bepalen voordat je gaat kijken naar de verschillende opties. Bedenk goed wat je nodig hebt en tegen welke kosten.

Laptoptas zoeken

Groot aanbod laptoptassen

Laptoptassen vergelijken

A-merk laptoptassen

Webshops vergelijken

Beste laptoptas webshops

Veilig bestellen

Laptoptassen voor de laagste prijs